Výborová schůze 6. června 1938

Protokol

Sepsán při zasedání vyborové schůze spolku "Katolický dům" v Dědicich dne 6. června 1938 v mistnostech tehož domu za přítomnosti všech členů mimo důstojného pána P. Metoděje Habarty, faráře a pana Jana Kupčíka číslo 35. Pan předseda zahajuje schůzi a vítá přítomné.

Pan předseda dává dotaz, má-li spolek "Katolický dům" pořádati o pouti 12. června toho roku zábavu. Na to důstojný pán kaplan Bohumil Půček praví, že když všechny zábavy pořádá jednota Orla a vše vyplácí, by zábava pořádána tělocvičnou jednotou "Orel" a přibráni k pokladně pp. Jan Jenáček, Jindřich Jenáček a František Holub. Pan předseda Dominik Trávníček požádán o vyjednání hudby s panem Dvořákem. Dále požádán hospodář pan Alois Čáp, by zaopatřil na radnici lístky, žárovky na záchody a nový zámek k vratům. Důstojný pan kaplan uvádí, že dvéře u kabiny jsou již zazděny, též i u strojovny, také spraveno schodiště a rampa. Pan Provalil dává návrh by se dala okna nějakému stoláři opravit, zakytovat a natřít.

Dále si stěžuje paní Julie Růžičková, předsedkyně katolických žen a dívek, že žádala o volnou neděli pro besídku a dosud jí nebyla povolena.

Do spolku "Katolický dům" se přihlásili tito noví členové: důstojný pán P. Metoděj Habarta, farář, který nebyl dosud formálně členem "Katolického domu" a důstojný pán kaplan P Bohumil Půček, pan Jan Mazal, tajemník, pan Václav Čížek, pan Bedřich Zapletal, pan Ferdinand Sládek, pan Emanuel Provalil, pan František Novotný z Pazderny, pan Václav Sedlák, pan Blažej Sulcr, pan František Polách, pan Karel Opluštil, pan Ludvík Trávníček a pan František Kumr v Dědicích, Brunclík Gabriel.

Poněvadž nebylo nových návrhů ani dotazů, schůze skončena.

Zapsal Jindřich Jenáček toho času jednatel.