Výborová schůze 8. června 1935

Protokol sezení výborového Katolického domu v Dědicích dne 8. června 1935 večer o 1/2 9. hodiny v sale téhož domu

Pan předseda Beneš Jakub povstav vítá přítomné počtem 12 a žáda jednatele by přečetl protokol posledního sezení.

Po přečtení protokolu sděluje hospodář pan Jan Maršal že vše dle usnešení minulého protokolu jest již opraveno a udává výlohy za opravy.

členové výboru beřou to vše ku vědomosti

Dále provedená volba uprazdněného pokladníka volba provedena aklamacím a sice zvolen jednomyslně velebný pán Jan Dubsky. Důstojný pán kaplan volbu přijímá. důstojný pán kanovník Josef Spáčil a pan Jan Maršal mu odevzali veškeré účty a tiskopisi které měli prozatím u sebe v uschově

Dále navrhuje pan Kuchtíček Bartoloměj aby veškerý příjem a vydání orla, lidové jednoty i Katolického domu se vedla jedním pokladníkem o návrhu se rozpředla širší debata ve které se nic určitého neusneslo.

Ku konci sezení předseda pan Jakub Beneš za lidový dům jakož i pan předseda lidové jednoty pan Emanuel Pitela uvítaly nového velebného pana Jana Dubského a přáli mu všeho nejlepšího u nás v Dědicích a žádali ho o společnou a svornou spolupráci ve spolkovém životě. důstojný pán slíbil že dle svých sil se přičiní aby vše v nejlepší shodě naše strana jak po strance mravní tak i finanční pracovala.

Šimon Kupčík toho času jednatel